Autoverzekering Kiezen

autologoEen autoverzekering is bedoeld om de (regelmatige) bestuurder tegen materiële en fysieke schade te dekken. Deze verzekering is in Nederland wettelijk verplicht.

Door deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen, als ze schade leiden door het toedoen van een andere autobestuurder.

Welke dekking kiezen voor uw autoverzekering?

De verzekering kent een drietal dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA + beperkt casco en All Risk. Wat er precies gedekt wordt door de autoverzekering, hangt af van de gekozen dekking en verzekeringsmaatschappij. Iedere auto moet minimaal WA verzekerd zijn en dit dekt de kosten waarvoor de bestuurder verantwoordelijk is.

Naast de veroorzaakte autoschade aan een ander, is het natuurlijk ook mogelijk dat je schade aan je eigen auto krijgt. Tegen dit risico kun je tevens verzekeren door een verzekering te kiezen met een ruimere dekking. Deze keuze is niet wettelijk verplicht. De hoogte van de premie is afhankelijk van diverse factoren. Deze zijn onder meer: leeftijd, woonplaats, aantal opgebouwde schadevrije jaren, aantal kilometers en het eigen risico.

De minimaal verzekerde bedragen zijn ook wettelijk bepaald per gebeurtenis. Voor aangerichte schade bij personen ben je voor minimaal Eur 5.000.000,– verplicht verzekerd. Voor materiële schade geldt een bedrag van Eur 1.000.000,– .