Caravanverzekering Kiezen

caravanlogoEen caravanverzekering is een verzekering die de schade aan je caravan en de daarbij behorende luifel dekt. Oorzaken van schade die bij de meeste verzekeraars zijn gedekt betreffen brand, hagel, storm en bliksem.

Verder zijn standaard verzekerd de kosten van hulpverlening boven de waarde van de caravan, rechtsbijstand, 6 maanden aaneengesloten verblijf in het buitenland. De inboedel van de caravan is soms niet standaard meeverzekerd. Dan kun je deze aanvullend verzekeren. De caravanverzekering is niet wettelijk verplicht.

Online Verzekeraars voor een Caravanverzekering

inshared Inshared : De caravanverzekering van InShared is een van de goedkoopste voor uw allrisk Benelux of Europa caravanverzekering. Bereken nu online uw premie.
unive Unive : Uw caravan of vouwwagen kunt u bij Univé goed en goedkoop verzekeren. Zo krijgt u voor een lage premie een onbezorgde vakantie
centraalbeheer Centraal Beheer : Met de uitgebreide Caravanverzekering van Centraal Beheer Achmea kunt u uw caravan verzekeren tegen schade.
fbto FBTO : De Caravanverzekering van FBTO kun je helemaal naar wens samenstellen. Zo betaal je alleen voor de dekking die jij wilt en ga je goed verzekerd op reis!
meeus Meeus : Met de caravanverzekering van Meeùs bent u het hele jaar goed verzekerd, ook in stalling of op standplaats.

Welke dekking kiezen bij een caravanverzekering?

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden wel een drietal dekkingen aan: standaard, beperkt en all risk. De all risk dekking verzekert ook de schade die ontstaan is door onder meer botsen, omslaan of te water raken. Als je een all risk verzekering afsluit, is de nieuwwaarde regeling van toepassing.

Deze regeling bepaalt hoeveel je terugkrijgt na een totaalverlies. Bijvoorbeeld als de caravan niet meer te repareren is of na een diefstal.

De nieuwwaarde bepaalt het bedrag dat je terugkrijgt, waarvoor de caravan op dat moment in de showroom staat. De nieuwwaarde is periode afhankelijk. Als de periode afgelopen is, ontvang je na totaalverlies alleen nog de dagwaarde. Dat zorgt voor grote verschillen in uitkering.

De premie van de caravanverzekering hangt af van het merk/type, het bouwjaar en de cataloguswaarde.