Inboedelverzekering Vergelijken en Afsluiten

inboedellogoEen inboedelverzekering is een verzekering waarmee je schade aan of verlies van je huisraad kunt dekken. Denk hierbij aan schade als gevolg van brand, inbraak, vandalisme of waterschade.

Met de term inboedel bedoelen verzekeringsmaatschappijen gewoonlijk alle roerende goederen die tot je huishouden behoren. Bent u ook op zoek naar een opstalverzekering? Klik hier om een voordelige opstalverzekering te vinden.

De dekking van een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering biedt vaak tot een bepaald bedrag dekking, de verzekerde som genaamd. In de polisvoorwaarden legt de verzekeraar namelijk gedetailleerd uit waarvoor een inboedelverzekering wel en geen dekking biedt.

Ook staat er in beschreven wat je moet doen in geval van schade. Je kunt bij het afsluiten van een inboedelverzekering zelf de waarde van je inboedel bepalen. Deze waarde bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je premie: hoe hoger de waarde van je inboedel, hoe hoger de premie die je betaalt.

Met behulp van een handige inboedelwaardemeter kun je de juiste waarde van je huisraad opgeven. Geef je een te lage waarde op, dan heb je kans op onderverzekering. Als je een te hoge inboedelwaarde opgeeft, dan betaal je een te hoge premie.

De hoogte van de premie is voor een ieder anders. Het is afhankelijk van de waarde van je huisraad, het aantal te dekken risico’s en de verzekeraar.