Reisverzekering Kiezen

reisverzlogoEen reisverzekering is een verzekering tegen schade die tijdens het reizen wordt opgelopen. Deze verzekering dekt materiële en fysieke schade tijdens de vakantie of weekendje weg.

Deze verzekering biedt dus dekking vanaf het moment dat je je woning verlaat en op reis gaat. Het eindigt, als je weer thuiskomt van je reis.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Er zijn twee typen reisverzekeringen: een kortlopende en doorlopende reisverzekering. De basisdekking van een reisverzekering biedt doorgaans hulpverlening en dekking voor extra kosten. De meest voorkomende verzekeringsonderdelen zijn onder andere: ongevallen, geneeskundige kosten, bagagedekking en vervangend vervoer en verblijf. Een reisverzekering bestaat altijd uit een basisdekking en aanvullende modules.

Stel zelf je eigen reisverzekering samen

Met de modules kun je een reisverzekering op maat afsluiten, die bij je reisbestemming en je persoonlijke situatie past. Ook is hulpverlening door de alarmcentrale van de verzekeraar onderdeel van de reisverzekering. De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren. Voor een kortlopende reisverzekering speelt de reisduur een belangrijke rol, want de premie wordt per dag berekend.

Andere factoren die de hoogte van de premie beïnvloeden zijn onder meer: het dekkingsgebied (Nederland, Europa of wereld), de maximale reisduur en het aantal meeverzekerde mensen. Over het algemeen dekt een reisverzekering alleen schade die tijdens vakanties wordt opgelopen en niet tijdens zakenreizen.