Uitvaartverzekering Kiezen

Een uitvaartverzekering is een verzekering die bij het overlijden van de verzekerde een geldbedrag of een dienst uitkeert. Je doe dit voornamelijk voor je nabestaanden. Ze worden op deze manier niet geconfronteerd met hoge uitvaartkosten.

 Dela : Binnen 30 seconden weet je wat een uitvaartverzekering bij DELA kost. Je kunt kiezen voor een uitvaartverzekering in diensten of in geld. De uitvaartverzekering is altijd flexibel. Je kunt deuitvaartverzekering in de toekomst altijd aanpassen aan je wensen.
 Yarden : Kies voor de betaalbare uitvaartverzekering van Yarden.  Met een uitvaartverzekering heeft u de zekerheid dat uw nabestaanden zich geen zorgen maken over uw uitvaartkosten. Bereken eenvoudig de premie van uw uitvaartpolis.
 Monuta : Eenvoudig uw uitvaartverzekering afsluiten en premie berekenen. Met een uitvaartverzekering van Monuta verzekert u de kosten van uw uitvaart. Bij het afsluiten van een verzekering kiest u het verzekerde bedrag en of u een pakket- of geldverzekering wilt.
 Ardanta is een gerenommeerde uitvaartverzekeraar van Nederlandse afkomst. Bij Ardanta kun je als consument kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering Ardanta of een natura uitvaartverzekering.
 Nuvema : De uitvaartverzekering van Nuvema is passend en persoonlijk. U kiest zelf welk bedrag u verzekert voor uw uitvaart op basis van eigen wensen.

Welk type uitvaartverzekering kiezen?

Een natura uitvaartverzekering keert geen geld uit, maar vergoed de kosten in de vorm van diensten. De uitvaartondernemer stuurt de rekening direct naar de verzekeringsmaatschappij.

De nabestaanden hebben geen zorgen over de financiële afwikkeling. De diensten liggen al vast. Er is weinig invloed op de invulling van het laatste afscheid. Ook het budget is vaak beperkt en men moet nog geld bijbetalen. De kapitaal uitvaartverzekering daarentegen keert een vooraf vastgesteld bedrag uit bij overlijden van de verzekerde.

De nabestaanden hebben maximale vrijheid om de uitvaart te regelen. Men kan met dit geld de uitvaart betalen. De nabestaanden moeten wel vaak alles zelf regelen. De premie is ook hoger dan bij de natura variant. De combinatie uitvaartverzekering combineert de natura met de kapitaal uitvaartverzekering. De standaard diensten worden hierbij geregeld.

Door het vrijgekomen geld is het ook mogelijk om persoonlijke wensen mee te nemen. De premie is afhankelijk van een aantal factoren. Deze zijn onder meer: type verzekering, leeftijd van de verzekering, maximaal uit te keren bedrag bij overlijden en de duur van de premiebetaling.